Poslovna obnašanja, ki jih moje stranke in sodelavci vsak dan opazujejo imajo vpliv na naš uspeh

 

Sodelavci in stranke nam lahko posredujejo veliko ključnih informacij, kako naše poslovno delovanje bolje usmeriti in izkoristiti lastne prednosti ter nadomestiti morebitne primanjkljaje.

 

V poslovnem svetu je najbolj znana oblika pridobivanja take slike o lastnem delovanju imenovana 360-stopinjska povratna informacija.

Ob dobrem vodenjenu, je taka povratna informacija, pristen in reden sestavni del vsakonevnega komuniciranja v organizacijah.

 

 GLEJ VIDEO - Guttman "on feedback".  

 

V sodelovanju s strokovnjaki so za slovensko poslovno okolje razvili odličen pristop, ki omogoča pridobitev informacij o posledicah lastnega stila vodenja oziroma bolj ali manj izraženih ključnih poslovnih obnašanj.

 

Pristop je kakovosten, ker ne gre zgolj za pridobivanje zanesljive slike o lastnem poslovnem obnašanju, ampak je s coachingom podprta tudi pot k ureditvi tistih obnašanj in spretnosti, ki lahko posamezniku ter organizaciji najbolj pomagata k zanesljivi uspešnosti.

Razmislite, kakšne koristi bi vi lahko imeli od 360-stopinjske povratne informacije; koga bi vanjo vključili - samo bližnje sodelavce ali tudi stranke; bi bila taka informacija pretežno namenjena vam ali bi v prvi vrsti želeli povečati dojemljivost vaših sodelavcev; kako bi lahko s takim pristopom bolj usmerili ciljna usposabljanja vodstvenih in drugih ključnih sodelavcev; premislite tudi, kaj izgubljate, če o tem kako drugi vidijo vaša poslovna ravnanja nimate dovolj jasne slike - kako ljudje usmerjamo izboljšave, kadar ne vemo kje je izhodiščna točka in kaj so glavne potrebe tistih, s katerimi pogosto tesno sodelujemo ter podobno...

Tak pristop je ena najboljših poti, da sebi in sodelavcem povečate "čustveno inteligentnost" in dvignete kapaciteto za uspešno sodelovanje, vodenje ter razvoj organizacije.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.