Splošni pogoji

Pogoji poslovanja (Zadnja osvežitev: 2. december 2017)

 

Splošni pogoji spletnega mesta INSIOR (inštitut za individualno in organizacijsko uspešnost), so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S Spletnim mestom INSIOR, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob izvedbi nakupa v sistemu INSIOR, obiskovalec pridobi individualizirano uporabniško povezavo, ki je uporana kot vstopno geslo za uporabo storitev oziroma pridobitev s storitvijo povezanih izdelkov. Uporabniška povezava in uporabnikova elektronska pošta uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z kupljenimi storitvami in izdelki. Z nakupom obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do uporabe storitev in izdelkov.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje INSIOR, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

* a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

* b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

* c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

* d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

* e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

* f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

* g) način plačila in dostave,

* h) časovno veljavnost ponudbe,

* i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

* j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

OBRAVNAVA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

 

Skladno z 19. členom zakona o varovanju osebnih podatkov vam zagotavljamo, da bodo pridobljeni podatki, ki jih predate ob izpolnitvi partnerskega vprašalnika obravnavani kot sledi:

-          Upravljalec vaših podatkov, ki zagotavlja skrbništvo nad njimi, je družba INSIOR (Inštitut za individualno in organizacijsko uspešnost), glej vizitko na strani: http://insior.eu/o_nas/;

-          Namen obdelave osebnih podatkov je: A) posredovati kupcu/naročniku individualizirano poročilo o vidikih partnerstva; B)  anonimizirani podatki pa se uporabijo za namen izboljšave produkta oziroma storitve, ki jo upravljalec ponuja;

-          Uporabnik pridobljenih osebnih podatkov je v družbi INSIOR preverjena strokovna oseba, psiholog, ki ravna s podatki skladno s Kodeksom poklicne etike psihologov ter z opredeljenimi raziskovalnimi cilji;

-          Pravicam do vpogleda, prepisa, kopiranja, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov je zadoščeno na dveh ravneh: (1) vpogled v osebne podatke posameznik pridobi s poročilom, ki je direktni rezultat posredovanih osebnih podatkov oziroma surovih odgovorov, ki jih posameznik poda z uporabo storitve – do poročila dostopa zgolj poklicani posameznik, ki je prejel povezavo za individualizirani dostop do svojega poročila; (2) podatki so anonimizirani po 14 dneh oziroma po tem, ko preteče čas vašega dostopanja do internetnega naslova kjer imate 14-dni na voljo vaše poročilo; kar pomeni, da se brez možnosti identifikacije lastnika ti podatki obravnavajo za nadaljnji razvoj vprašalnika ter poročila (statistična obdelava) in stalno hranjeni del zbirke podatkov takrat vključuje poleg posamičnih odgovorov na vprašanja zgolj podatke o spolu in starosti respondenta, brez drugih indentifikacijskih osebnih podatkov.

 

Ponudba artiklov in storitev

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba INSIOR ažurira in spreminja pogosto in hitro. Predstavljene cene so Spletne cene. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali z možnimi elektronskimi načini plačevanja.

 

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

* z gotovino ob prevzemu (ob osebnem kontaktu s ponudnikom) - velja Spletna cena,

* s plačilno oziroma kreditno kartico (Eurocard/Mastercard, Visa) - velja Spletna cena,

* s storitvijo Moneta, ki jo omogočata mobilna operaterja Mobitel in A1 - velja Spletna cena.

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški na zahtevo, kadar je to potrebno za dokazovanje stroškov pravnih oseb. Zasebni uporabniki prejmejo račun na mesečnih izpiskih ponudnikov negotovinskih plačilnih storitev, Mobitel za Moneto ter NLB za Maestro, Visa in Eurocard.

 

Cene

Spletna cena velja za vse uporabnike storitev, produktov INSIOR. Z nakupom je uporabnik registriran, da lahko dostopa do izbrane storitve oziroma produkta.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu nakupa). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

* plačnik (podatki v profilu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne ali kreditne kartice,

* po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

 

Varstvo osebnih podatkov

Vse osebne podatke, ki jih ponudnik ob izvedbi plačila pridobi od uporabnikov, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Če uporabnik storitev ali produktov soglaša, mu ponudnik lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo. Uporabnik oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih za namene neposrednega trženja.

 

Postopek nakupa

1. Naročilo je sprejeto po zaključku plačila, ko kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je nakup uspešno opravljen.

2. Ob potrditvi naročila in uspešnem nakupu ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o nadaljnjih korakih. Pogodba o nakupu naročenih artiklov ali storitev med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Izdelek ali storitev v e-obliki kupec lahko uporablja takoj po potrditvi uspešno opravljenega nakupa. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o nadaljnjih korakih, ter komplementarnih storitvah in produktih in kam se lahko kupec obrne v primeru težav pri sprejemanju naročila oziroma kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Ker so produkti in storitve INSIOR intelektualne narave in je njihova vrednost v sami prejeti in personalizirani informaciji ima potrošnik pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga ali storitve zavodu INSIOR sporoči (na kontaktni e-naslov info@insior.eu), da v zvezi s prejetim produktom ali storitvijo želi dodatno pojasnilo. V tem primeru  je edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, strošek dogovorjenega pojasnila in vračila blaga.

Potrošnik je proti plačilu upravičen do dodatnega pojasnila prejetega produkta ali storitve, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Produkt ali storitev lahko potrošnik vrne ali reklamira, če je nastopila evidentna tehnična napaka pri kreiranju produkta (IT aplikacija, ki podpira kreiranje dokumentov oziroma produktov) oziroma nerazumen zastoj pri delovanju IT aplikacije, ki omogoča prevzemanje produktov ali storitev. Prodajalca je potrebno o tem obvestiti najkasneje v roku 30 dni od oddanega naročila oziroma opravljenega nakupa.

 

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Možnost vračila ne velja za elektronska poročila in elektronske produkte v obliki dokumentov, ki so bila korektno izročeni na uporabnikov elektronski naslov, programsko opremo, avdio in video nosilce ali če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Več informacij si oglejte na strani s Politiko vračil.

 

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Več informacij si oglejte na strani s Politiko vračil.

 

 

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku, na dogovorjen elektronski naslov uporabnika. Vsi produkti in storitve so dostopni v elektronski obliki in preko elektronske komunikacije razen, če ob storitvi oziroma produktu ni posebej navedeno, da je dostava drugačna.

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbijo podjetja SpletnaPostaja d.o.o., Domenca d.o.o. in sistem Activa Banke Koper. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev INSIOR, pri posebej registriranih VIP članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

* jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

* pošiljatelj bo jasno razviden,

* različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

* jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

* željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije storitev in izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja (na naslov: info@insior.eu) ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

 

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost). Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

 

Članstvo v INSIOR VIP klubu

Upravitelj INSIOR VIP kluba je INSIOR, Vrtnarija 6c, Vrhnika.

Članstvo v INSIOR VIP klubu pripada vsakemu uporabniku, ki izrazi izrecno željo in podpiše pristopno izjavo. S tem članstvom si uporabnik pridobi ugodnosti pri nakupu več storitev in produktov ponudnika INSIOR Interes za članstvo v VIP INSIOR lahko uporabnik izrazi z vlogo na naslov info@insior.eu.

Članstvo v VIP INSIOR klubu kupec po aktivaciji obdrži do vključno 31. decembra naslednjega koledarskega leta, ko se preveri ustrezanje pogojem za podaljšanje članstva. Pogoji za podaljšanje članstva so enaki pogojem za vključitev v VIP klub.

Upravitelj INSIOR VIP kluba si pridržuje pravico do vključitve posameznega uporabnika v VIP klub tudi v primeru, ko uporabnik ne izpolnjuje pogojev iz prvega odstavka. Upravitelj si pridržuje tudi pravico do izključitve uporabnika iz VIP kluba, če ugotovi, da je uporabnik želel zlorabiti ugodnosti VIP kluba v nepoštene namene.

Upravitelj VIP kluba si pridržuje pravico spreminjanja in dopolnjevanja pravil VIP kluba in programov ugodnosti, o čemer bo pravočasno obveščal svoje člane preko elektronske pošte. Člani VIP kluba, ki ob opravljenem nakupu niso potrdili, da želijo prejemati e-pošto z novostmi, akcijami in posebnimi ponudbami od INSIOR, posebnih obvestil VIP kluba ne bodo prejemali, razen obvestila o vključitvi v VIP klub in obvestil o izpolnjevanju pogojev za podaljšanje članstva.

Pravila sodelovanja in članstva ter programi ugodnosti, ki veljajo za člane VIP kluba, so objavljeni na spletnem mestu www.insior.eu.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@insior.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe!

 

Direktor INSIOR: Mag. Igor Krajnc, univ.dipl.psih.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.