Partnersko poročilo
Se vseskozi dograjuje s spoznanji iz INSIOR prakse...
Koristi naročnikov partnerskega poročila
so vse večje, ker je doslej vključenih že veliko število slovenskih parov in posameznikov...
Zadnje področje v pripravi
... je "kako uporabiti partnersko poročilo za vaš bolj učinkovit pristop pri iskanju prave partnerske zveze?"
 
 

Aktualna ponudba...

Zbiramo prijave na naslednje dogodke v 2021 - sporočite na: info@insior.eu, ali pokličite za dodatne informacije na 051 354 656:

LOKACIJA aktivnosti je usklajena za vsako aktivnost posebej. 

PROGRAMI: 

 

ELPI - Organizacijska transakcijska analiza - februar do junij 2021

         vsak drugi vikend v mesecu: PET: 15-20h; SOB: 9-17h

 

UVODNA DELAVNICA: Kontraktiranje in delujoči dogovori, s pregledom najbolj sodobnih praktičnih orodij in osnov Bernove teorije za organizacije (TA za organizacije); razvoj delovne skupine, razumevanje individualnih in organizacijskih meja, njihovega vpliva na spremembe ter številni drugi ilustrativni primeri iz prakse.

(17. februar od 16-19h) SEZNANITVENA DELAVNICA: Orientacijski pregled tem, načina dela, demonstracijske vaje in Q&A

1 DELAVNICA (5-6. marec): Uporaba ego-stanj v organizacijah, 3 funkcije vodenja ter osnovne potrebe in njihov vpliv na motiviranost, model razumevanja organizacije s primeri »rapid-diagnoses«

2 DELAVNICA (21-22. februar): OK-OK pozicija v organizaciji in usmerjenost na »problem-solving« ter prepoznavanje stopenj v razvoju ekip ter podpora razvoju delovnih skupin; vloge vodje

3 DELAVNICA (19-20. marec): Organizacijske »igre« v organizaciji ter povečevanje produktivnosti, aktivnost in procesni del v organizaciji – od pasivnosti oziroma pretirane agitiranosti k zmanjševanju stresa

4 DELAVNICA (23-24 april): Delovni stili in komunikacija ter »referenčni okvir« in obravnavanje konfliktov na osnovi odstopajočih potreb

5 DELAVNICA (14-15 maj): Obravnavanje zanikanja in učinkovit "problem solving", coaching pristop in intervence za globlji »awareness« ter odpravo dejavnikov, ki probleme vzdržujejo

6 DELAVNICA (18-19 junij): Organizacijska kultura in "skript" ter utrjevanje sodelovanja, povečevanje avtonomije sodelavcev in karierni razvoj etc.  

Ob prijavi udeleženci prejmejo podrobnejši urnik delavnic z natančnejšim kazalom tem ter pojasnitvijo uporabnosti teh orodij. Delavnicam sledi ilustrativno etapno gradivo, ki se na koncu programa poveže v celovit in za skupino specifičen priročnik!

 

Mnenja udeležencev ELPI delavnice, 2015/16

Direktor prodaje v storitvenem sektorju: ELPI tečaj je unikum, če ga primerjam z ostalimi izobraževalnimi programi katere sem obiskoval. Od mene je zahteval, da se podrobno spoznam z organizacijsko transakcijsko analizo ter da sem preko tega spoznal dodobra tudi sam sebe. Odkritje in priznanje, da nisem popoln ter da sem človek s svojim skriptom, mi sedaj omogoča jasno planiranje in ukrepanje tako na osebnem kot poslovnem področju. Na tečaju sem ponovno dobil potrditev, da so ljudje in način kako manager ravna z njim v vsaki organizaciji ključ za uspeh razlog za neuspeh! Toplo priporočam osebam, ki se zavedajo, da je osebnostna rast povezana s poslovno uspešnostjo!

Vodja HR službe v zasebnem proizvodnem podjetju: Edinstveno izobraževanje, ki občutno presega okvirje "klasičnih izobraževanj". Igor Krajnc je vsebino predstavil na interaktiven, enostaven, sproščen in včasih tudi zabaven način. Pri podajanju znanja je teorijo vedno ponazoril na konkretnih praktičnih primerih, pogosto tudi kar na naši skupini, kar je še dodatno pripomoglo k boljšemu razumevanju in ponotranjanju novega znanja. Delavnice mi niso dale le orodja in metod za učinkovitejše nadaljnje delo s kadri, ampak tudi globji vpogled v razumevanje dinamike odnosov v organizacijah in življenju nasploh. Dobila sem znanje, ki ga lahko uporabim tako pri svojem delu kot tudi v privatnem življenju.

Program ELPI je v celoti zadovoljil moja pričakovanja in jih celo še presegel.

Direktor financ v mednarodni družbi: "ELPI program temelji na prenosu osnovnih konceptov transakcijske analize v delovanje organizacij. Po končanem programu mnogo bolje razumem skupinsko dinamiko v organizacijah, učinkovito teamsko delo, zadovoljevanju psiholoških potreb vsakega posameznika v organizaciji ter pomen in vlogo "leadershipa" v organizaciji. Resnično odličen program za izboljšanje psiholoških vodstvenih veščin. Močno priporočam vsem, ki so pripravljeni naprej narediti spremembo v načinu razmišljanja in vodenja pri sebi in šele nato spremembe v vodenju uvajati pri sodelavcih in v organizacijah.

Želel bi si, da bi ELP program vpisali tudi razni "kralji na Betajnovi", ki jih je v Sloveniji polno. "Kralji na Betajnovi" bi tako mogoče prišli do spoznanja, kaj je resnični "leadership". Potem bi mogoče tudi Slovenija dosegla hitrejšo gospodarsko rast in se tako postala bolj "evropska država.

Vodja programerjev v mednarodni družbi: Program sigurno pomaga odkriti ovire v sebi na poti k uspehu in pokaže smer za napredovanje na osebnem nivoju. Na nivoju skupine dobiš v roke orodje za diagnozo osnovnih možnih težav v skupini, ki ovirajo efektivno delo.

MBA, vodja prodaje v zasebni družbi: Skozi ELPI program sem pridobila boljše razumevanje sebe in drugih, predvsem na ravni skupin in organizacij. S pomočjo TA orodij sem spoznala celotno sliko delovanja organizacije, kjer sem videla pomembnost postavljanja mej v organizaciji, prepoznavanje iger ter posledično načine reševanja - kot npr. mikro coaching.

Sem zelo vesela, ker sem se odločila za omenjeni program.

Direktorica in lastnica zasebnega podjetja: Odličen program! Znanje, ki sem ga pridobila mi je omogočilo izboljšanje odnosov v podjetju, za kar ima posledico lažje in bolj sproščeno delo s sodelavci, večjo motivacijo in posledično boljše rezultate, ki jih že lahko opažamo v prihodkih. Izobraževanje poteka sproščeno in z veliko motivacijo g.Krajnca. Igor Krajnc, končno nekdo, ki razume potrebe podjetji in zaposlenih in, ki zna tudi poiskati rešitev.

Program ELPI mi pomaga razumeti, zakaj nastanejo praktično vse težave in na kakšen način jih lahko rešim. Predvsem s tem, da razumem sebe, sedaj razumem, zakaj sem v določenih sitacijah reagirala napačno, oz. neprimerno. Z ELPI programom sem spoznala orodja, ki mi pomagajo pri vodenju ljudi, saj smo se naučili razumeti tudi druge, kar mi zelo pomaga tudi v privatnem življenju. Priporočam vsem, ki imate delo z ljudmi, posebno, če ste vodja ali si želite podati na samostojno pot!

 

 

ELPI NAPREDNA stopnja, pričetek september, 2021

Obravnava uporabo transakcijske analize v organizaciji. Obravnava supervizijskih primerov se izmenjuje z izbranimi OD temami za praktike - pridobite program.

Prijave sprejemamo na info@insior.eu.

 

 

Karierni coaching

Redni del ponudbe Inštituta INSIOR je karierni coaching, ob kariernih spremembah; coaching vodij; coaching za izboljšan delovni rezultat in podobno. Prvi kontakt in poizvedovanje je smiselno začeti pri naših sodelavcih.

 

  

Razvojna skupina - vsak drugi torek od 18.00 do 20.30

Program za osebni razvoj in podporo ob uveljavljanju osebnih sprememb in usmerjen razvoj posameznikov, ki želijo povečati lastne zmožnosti, razrahljati "stare" nedelejujoče vzorce, sprejeti več od življenja. Programa primeren za vsakogar, ki je prišal do spoznanj, da je vredno zase poskrbeti, se "srečati s sabo" in si izbrati pot zadovoljujoče osebne spremembe... Program uporablja pristope in elemente transakcijske analize ter je v tem pogledu tudi osvežitven za poznavalce, za nepoznavalce pa dodatno edukativen. 

Skupina formirana do konca januarja 2021 poteka v 14 dnevnih razmakih. Priporočljiva je redna udeležba na skupini v trajanju blizu enega leta. Cena za 2 obiska mesečno je 140EUR in DDV.

Prijave sprejemamo na info@insior.eu. Kotizacija za eno srečanje je 70EUR.

 

 

 
 
 

Novostim in najavam lahko sledite tukaj...

ORGANIZACIJSKO RAZVOJNE DELAVNICE - uporaba naprednih metod upravljanja sprememb, razvoja ključnih timov in podobno...

 

se nadaljuje...

 
 
 

Coaching in osebno svetovanje

Pozanimajte se, kaj s tem lahko pridobite... pišite na info@insior.eu!

 
 
 

Srečanja na skupinskih delavnicah

Pozanimajte se, kaj s tem lahko pridobite... pišite na info@insior.eu!

 
 
 

Kaj pridobim, če sam/a odgovorim na vprašalnik v imenu partnerja/ice?

Zamisel, da bi na partnerstvo pogledali "skozi oči drugega" je lahko zelo poučna in uporabna. Vkolikor dovolj poznamo poglede in obnašanje partnerja/ice - to bi v nekaj časa trajajoči tesni zvezi skoraj pričakovali - so lahko naša opažanja in odgovori na vprašalnik precej blizu tistim, ki bi jih podal partner ali partnerica.

Zato je lahko tako poročilo vir za spoznavanje perspektive drugega. Najmanj kar omogoča pa je izhodišče za poglobljen pogovor, ki je lahko tudi osnova za zbliževanje in premoščanje razlik v pogledih.

Nenazadnje s tem lahko peverimo, koliko so naša opažanja skladna z realnostjo in si pridobimo možnost, da odpremo pomembne teme ter poglobimo zaupanja v odnosu.

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.