Pomoč novincem

Kako pridobiti partnersko poročilo in si z njim pomagati?

1. korak - PRIDOBITEV VPRAŠALNIKA: na zavihku "Vprašalnik" izberite način plačila; vnesite vaše ime, ki ni nujno vaše polno ime, lahko je tudi psevdonim; vpišite vaš točen e-naslov, kamor želite prejeti poročilo in si oglejte splošne pogoje oziroma označite, da ste z njimi seznanjeni; ko to opravite boste na vaš elektronski naslov prejeli sporočilo, ki vas z navodili vodi do vašega vprašalnika

2. korak - IZPOLNJEVANJE VPRAŠALNIKA: pred reševanjem vprašalnika pozorno preberite vsa navodila, ker si boste s tem skrajšali čas in se boste izognili morebitnim naknadnim popravkom; po vnosu odgovorov oddajte vaš izpolnjen vprašalnik; o uspešni oddaji boste takoj obveščeni

3. korak - PREGLED POROČILA: poročilo o vašem videnju partnerstva se bo samodejno preneslo na vaš elektronski naslov; v naslovu sporočila najdete naziv INSIOR ... sporočilo pa vsebuje priponko v obliki Adobe PDF datoteke, ki so jo lahko ogledate bodisi na strani kjer ste vprašalnik izpolnjevali ali pa to datoteko iz vaše pošte shranite na vaš računalnik za kasnejše pregledovanje

 
 
 

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja odgovarjajo na dileme, kako razumeti rezultate in druge prikazane informacije v partnerskem poročilu. V teh vprašanjih boste našli tudi napotke, kako nadaljevati vaša prizadevanja za izboljšanje vašega partnerstva; kam se v nadaljevanju obrniti; kje poiskati zanesljivo pomoč in usmeritve. Želimo vam, da lepo poskrbite zase in si privoščite kakovost življenja, ki vam je namenjena!

 
1. Ali podatke izgubim, če moram reševanje vprašalnika prekiniti?
Natisni

Ni vam treba skrbeti, če bi vam vprašalnik vzel več časa, ali bi morali izpolnjevanje vprašalnika prekiniti! Na povezavi, ki ste jo prejeli na vašo elektrnosko pošto takoj po opravljennem nakupu vprašalnika s poročilom. Na tej povezavi lahko samo vi kadarkoli nadaljujete odgovarjanje točno tam kjer ste ga prekinili.

Imejte v mislih, da bo zaradi varnosti ta povezava samo za vas dostopna najdalj 14 dni po opravljenem nakupu vprašalnika s poročilom.

 
2. Kaj pridobim, če sam/a odgovorim na vprašalnik v imenu partnerja/ice?
Natisni

Zamisel, da bi na partnerstvo pogledali "skozi oči drugega" je lahko zelo poučna in uporabna. Vkolikor dovolj poznamo poglede in obnašanje partnerja/ice - to bi v nekaj časa trajajoči tesni zvezi skoraj pričakovali - so lahko naša opažanja in odgovori na vprašalnik precej blizu tistim, ki bi jih podal partner ali partnerica.

Zato je lahko tako poročilo vir za spoznavanje perspektive drugega. Najmanj kar omogoča pa je izhodišče za poglobljen pogovor, ki je lahko tudi osnova za zbliževanje in premoščanje razlik v pogledih.

Nenazadnje s tem lahko peverimo, koliko so naša opažanja skladna z realnostjo in si pridobimo možnost, da odpremo pomembne teme ter poglobimo zaupanja v odnosu.

 
3. Kaj pomeni majhen trikotnik, ki se pojavi pod zelenimi in rdečimi polji v mojem poročilu?
Natisni

Majhen trikotnik na skali pod rdečim ali zelenim poljem pove:

  • v kolikšni meri za vas velja zapisana značilnost:
  • če na primer nadete trikotnik na skrajni levi strani pod rdečim poljem in pod tekstom "MOČNO", lahko domnevate, da spodaj pripisan opis za vas domala v celoti velja,
  • če, nasprotno, nadete trikotnik na skrajni desni strani pod zelenim poljem in pod tekstom "MOČNO", lahko domnevate, da spodaj pripisan opis za vas domala v celoti velja,
  • če ste našli majhen trikotnik pod izrazom "ŠIBKO", lahko z gotovostjo sklepate, da za vas velja le manjši del spodaj opisanih značilnosti, vendar hkrati lahko veste, da dovolj zanesljivo nagibate v smer, ki je spodaj opisana v svojih skrajnih potezah,
  • če se vaš trikotnik nahaja pod izrazom "ZMERNO", lahko razmislite in presodite katere od skrajnih, spodaj navedenih značilnosti pri vas nikakor ne držijo; ko ste te izločili, vam v opisu ostanejo tiste vaše poteze in obnašanja, ki vas ozančujejo in jih je vredno upoštevati,
  • vsako dilemo pri vašem razumevanju in tolmačenju poročila skušajte tudi razjasniti z ljudmi, ki vas dobro poznajo in jim zaupate.

Ne pozabite, da je potrebno poročilo o vašem videnju partnerstva gledati celovito, kar pomeni, da na posameznih ugotovitvah ne gre delati velikih zaključkov! V celotnem poročilu izluščite tiste, za vas bistvene informacije, ki vas usmerjajo k rešitvam in vam dajejo iskano orientacijo pri vašem delovanju v partnerskih odnosih.

 
4. Ali lahko v zvezi s partnerskim poročilom pridobim dodatno strokovno tolmačenje?
Natisni

Dodatna pojasnila k vašemu partnerskemu poročilu so mogoča. Pogosto utegnejo biti v precejšnjo oporo in pomoč. Poročilo namreč nosi informacije, ki smo jih sami podali skozi vprašalnik in so zato toliko zanesljive, kot je zanesljivo naše opažanje.

Kadar želimo svoj vtis poglobiti in ga soočiti z možnostmi, ki se nam na tej podlagi odpirajo, so nam voljo strokovnjaki Inštituta INSIOR, s katerimi se lahko povežemo in jih za začetek kontaktiramo preko e-pošte: info@insior.eu.

V to sporočilo lahko vpišete kratek opis vaših dilem, potreb, pričakovanj in podobno. 

 
5. Zakaj na koncu poročila ni povzetka v rubriki "Posebnosti in zame pomembni vidiki partnerstva"?
Natisni

Končni povzetek za vas ključnih vidikov in obnašanj ter mnenj, ki se po vašem mnenju povezujejo s patnerstvom kot ga vi zaznavate, je sestavljen iz priporočil, ki vas usmerjejo na:

- vaša močna področja, kjer lahko vaš partnerski odnos zanesljivo nadgrajujete in

- vaše šibke parnerske poteze, ki slonijo na obnašanjih, ki v stabilno partnerstvo lahko vnašajo tveganje.

Če tega povzetka v vašem poročilu ni, potem je to zato, ker je vaš slog odgovarjanja omogočal zelo malo razlikovanja med različnimi obnašanji in mnenji. Zanesljvo ste odgovarjali zgolj z nekaj izbranimi vrednostmi, na primer: izbirali ste amo odgovore "2" in "3" ali pa samo odgovore "4" in "5". Skratka: podajali ste premajho razlikovanje pri pomembnih partnerskih temah, da bi lahko zanesljiva procedura jasno ločevala, kaj je za vas res področje brez težav in kje vidite možnosti napredka.

Če želite ta del poročila pridobiti in dopolniti je najbolje, da si ponovno priskrbite vstop v vprašalnik in ga tokrat rešujete bolj "kontrastno": večkrat se opredelite za skrajne odgovore, če tudi se vam ti zdijo nekoliko pretirani.

Druga možnost pa je, da preko info@isior.eu kontaktirate katerega od strokovnjakov in si omogočite oseben pogovor ter pojasnilo vaših rezultatov razširite z uvodnim svetovalnim pogovorom.

 
6. Ali je smiselno vprašalnik ponuditi svojemu partnerju/ici?
Natisni

Najbolj učinkovit način urejanja in izboljševanja partnerskih odnosov je odprta in neposredna komunikacija.

Če imate vtis, da vam je poročilo vašem videnju partnerstva omogočilo vpogled v pomembne zadeve, ki utegnejo zanimati tudi partnerja/ico in utegnejo izboljšati vaš odnos, potem ne oklevajte. Sami izberite najbolj ustrezen način, da temo partnerju ustrezno predstavite in pri tem poslušajte, poslušajte in poslušajte, šele nato, če vam da občutek pozitivni signal, spodbudite partnerja k skupnemu pregledu vašega poročila.

Če se bo vaš partner/ica odločil/a za svoje partnersko poročilo, mu dovolite zasebnost in čas, ki ga potrebuje za sprejemanje teh informacij. Pogosto je lahko zelo koristen način, da si za začetek in približevanje skupnega videnja vašega partnerstva privoščite posrednika. To je lahko nekdo, ki mu dovolj zaupate. Še bolj plodni pa utegnejo biti posredniki, ki se s tem profesionalno ukvarjajo: INSIOR s svojimi sodelavci omogoča skupno partnersko srečanje, kjer oba partnerja v dogovoru s partnerskim svetovalcem zastavita odprt pogovor o skupnih pogledih na njun partnerski odnos. Za tak pristop nas s kratkim opisom kaj želite kontaktirajte na: info@insior.eu.

Hvala za zaupanje in vabljeni!

 
7. Kaj prinaša INSIOR VIP klub?
Natisni

INSIOR VIP klub je skupina ljudi, ki želijo bolje poznati dejavnosti Inštituta za individualni in organizacijski uspeh.

V INSIOR VIP klub se včlanite s prijavo na info@insior.eu. Včlanitev vam omogoča, da:

- ste podrobneje obveščeni o dejavnostih, ponudbi in dogodkih v okviru INSIOR,

- izkoristite popuste pri storitvah, ki jih nudi INSIOR,

- spoznavate bolj aktivne in vam verjeto bolj sorodne člane kluba INSIOR ter podobno.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.